soaresr
254 poze   8128 vizite

Leopard

Leopardul (in termeni stintifici "Phantera pardus") este o felină, ce aparţine genului Panthera.El este vestit pentru capacitatea sa de adaptare,iar datorita simturilor sale excelent de dezvoltate si a desenului blanii ramane nevazut daca este nevoie.Chiar daca leopardul este un animal silvatic,il putem intalni si in alte regiuni,de la zonele semidesertice pana la zonele reci.Culoarea blanii sale cu desen caracteristic poate varia de la galben deschis la negru.

Leopardul este una din cele mai mari feline, cu o greutate cuprinsă între 40 - 80 kg, o înălţime de 60 - 80 cm şi cu o lungime a corpului de până la 2 m. Toracele sale sunt mai mari si mai puternice. Blana sa este de culoare galbenă, cu pete negre. Pantera neagră este unicul leopard cu blana de culoare neagră în întregime. În ciuda acestor mărimi destul de mari, leopardul este un animal agil. Pot trăi până la 20 ani. Leoparzii sunt animale nocturne. Leopardul este vestit pentru capacitatea sa de adaptare,iar datorita simturilor sale excelent dezvoltate si a desenului blanii,ramane nevazut daca este nevoie.
Dupa o vanatoare reusita, leopardul se odihneste..Leopardul isi petrece timpul cel mai adesea singur,de obicei in interiorul unui teritoriu bine delimitat.Exceptie este perioada de imperechere si perioada in care femela isi creste puii.Daca in acelasi teritoriu ar locui prea multi leoparzi, ar nimici sau ar alunga pentru mult timp vietuitoarele ce-i alcatuiesc prada.Asemeni altor membrii din familia felinelor si leopardul isi marcheaza limitele teritoriului sau cu urina,iar pe unii copaci ,,semneaza" cu ghearele.In zonele in care se gasesc multe animale, teritoriile de vanatoare ale leoparzilor sunt mai mici decat in regiunile mai sarace in prada.De obicei masculii poseda teritorii mai mari decat femelele si adesea teritoriul unui mascul se intretaie cu teritoriul uneia sau mai multor femele.
Leopardul isi petrece timpul cel mai adesea singur,de obicei in interiorul unui teritoriu bine delimitat.Exceptie este perioada de imperechere si perioada in care femela isi creste puii.Daca in acelasi teritoriu ar locui prea multi leoparzi, ar nimici sau ar alunga pentru mult timp vietuitoarele ce-i alcatuiesc prada.Asemeni altor membrii din familia felinelor si leopardul isi marcheaza limitele teritoriului sau cu urina,iar pe unii copaci ,,semneaza" cu ghearele.In zonele in care se gasesc multe animale, teritoriile de vanatoare ale leoparzilor sunt mai mici decat in regiunile mai sarace in prada.De obicei masculii poseda teritorii mai mari decat femelele si adesea teritoriul unui mascul se intretaie cu teritoriul uneia sau mai multor femele.
Leopard
Leopard


Comentarii album • 1
anonim
adrian 9 iulie 2012  
ai decit o poza/
  Raportează
Către: soaresr

Mesaj:
Mesajul a fost trimis.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.